Excel prin exemple
Selectii

  Selectarea unei celule

    Faceti clic pe celula dorita.

Selectarea mai multor celule nealaturate

    Cu tasta Ctrl tinuta apasata, faceti clic pe fiecare celula.

Selectarea unui domeniu de celule

    Va pozitionati cu mouse-ul pe unul din colturile domeniului si, cu mouse-ul sub forma      , agatati si trageti acoperind celulele dorite.
    Celula din care incepeti selectarea nu se va “innegri”, dar este selectata.

Selectarea mai multor domenii de celule, nealaturate

    Selectati primul domeniu si, cu tasta Ctrl tinuta apasata, selectati celelalte domenii.

Selectarea unei coloane

    Pentru a selecta coloana A, de exemplu, este suficient sa faceti clic cu mouse-ul pe eticheta coloanei A. Pentru aceasta operatie mouse-ul are forma     .

Selectarea mai multor coloane alaturate

    Pentru a selecta coloanele A, B si C, de exemplu, selectati prima coloana (A) sau ultima coloana (C) si agatati si trageti spre dreapta, respectiv spre stanga, acoperind toate coloanele dorite. Pentru aceasta operatie mouse-ul are forma     .   

Selectarea mai multor coloane nealaturate

    Pentru a selecta coloanele A, C si E, de exemplu, selectati prima coloana (A) si apoi, tinand tasta Ctrl apasata, selectati si celelalte coloane. Pentru aceasta operatie cursorul mouse-ului are forma      .

Selectarea unei linii
    Pentru a selecta linia 1, de exemplu, este suficient sa faceti clic cu cursorul mouse-ului pe eticheta liniei 1. Pentru aceasta operatie cursorul mouse-ului are forma   

Selectarea mai multor linii alaturate

    Pentru a selecta liniile 1,2 si 3, de exemplu, selectati prima linie (1) sau ultima linie (3) si agatati si trageti in jos, respectiv in sus, acoperind toate liniile dorite. Pentru aceasta operatie cursorul mouse-ului are forma     .

Selectarea mai multor linii nealaturate

    Pentru a selecta liniile 1, 2 si 3, de exemplu, selectati prima linie (1) si apoi, tinand tasta Ctrl apasata, selectati si celelalte linii. Pentru aceasta operatie cursorul mouse-ului are forma     


Bordarea unei celule

    Atentie! Grila pe care o vedeti pe foaie nu va fi tiparita! Asta inseamna ca datele dumneavoastra “plutesc” pe foaie. Pentru a borda un domeniu procedati astfel:
-    selectati domeniu respectiv

-         clic pe  de pe bara de formatare

Sau mergeti la comanda Format, Cells eticheta Border


Iata un exemplu de border:


Se realizeaza in felul urmator: dupa ce scriem datele, selectam tabelul si apasam peapoi selectam doar titlul si apasam pe
 
Cauta