Excel prin exemple
Calculul unei medii aritmetice


Acum apas pe tasta Enter si apoi revin pe celula unde am introdus formula si agat si trag de manerul Autofill (sau fac dublu clic pe acest maner). Iata rezultatul:

    Automat a calculat media pentru toti candidatii. In momentul in care copiez formula (cu agat si trag de maner sau cu dublu clic pe maner), adresele celulelor implicate in formule se vor modifica dupa cum urmeaza:
1.    pentru operatia executata pe verticala, se modifica, crescator (pentru operatie executata in jos) si descrescator (pentru operatie executata in sus) numarul liniei pentru fiecare adresa din formula;
2.    pentru operatia executata pe orizontala, se  modifica ascendent (pentru operatia executata spre dreapta) sau descendent (pentru operatia executata spre stanga) litera coloanei pentru fiecare adresa din formula.

Acest lucru se intampla, in mod convenabil, deocamdata, deoarece am utilizat in aceasta formula

Adrese relative
    Sunt adresele pe care le obtinem atunci cand facem clic pe celula respectiva (A2, B4, etc.). Aceste adrese se modifica la copierea formulei. Dar exista si alte tipuri de adrese:Adrese absolute

    Sunt adrese pe care le vom tasta ($A$2, $B$4, etc.). Aceste adrese nu se modifica la copierea formulei. Sunt un fel de constanta in cadrul formulei.

Adrese mixte

•    Sunt adrese pe care le vom tasta ($A2, $B4, etc.). In aceste adrese nu se modifica, la copierea formulei, litera coloanei. Numarul liniei se va modifica.
•    Sunt adrese pe care le vom tasta (A$2, B$4, etc.). In aceste adrese nu se modifica, la copierea formulei, numarul liniei. Litera coloanei se va modifica.


Modificarea numarului de zecimale si rotunjirea valorilor numerice
    In siuatia in care doriti sa aproximati si sa modificati numarul de zecimale pentru valorile numerice obtinute sau tastate procedati astfel:
1.    selectati valorile numerice dorite, dar numai valorile numerice; nu selectati valori de tip text sau celule goale
2.    folositi butoanele de pe bara de formatare:
•       Increase Decimal – creste numarul de zecimale, facand si aproximarea valorii numerice
•      Decrease Decimal – scade numarul de zecimale, rotunjind valoarea numerica

2’.  sau mergeti la comanda Format, Cells eticheta Number:


Cauta