Lectia de machiaj
Instrumente necesare pentru machiaj\

Aveti nevoie de:

-    o pensula pentru pudra pe care o veti folosi pentru toata fata
-    o pensula de marime medie pe care o veti folosi la definirea conturului
-    o pensula pentru fondul de ten care trebuie intins foarte bine
-    o pensula mai mica pentru ascunderea defectelor
-    o pensula mica pentru aplicarea rujului
-    cateva pensule pentru pleoape: uma mare pentru a acoperi toata pleoapa, una mica pentru a acoperi linia ochiului si una pentru a amesteca culorile in dorinta obtinerii unui anumit efect
-    o pensula mica pentru linia ochiului (partea de jos), pentru a micsora cearcanele

Mai aveti nevoie si de:
-    fond de ten praf si crema
-    masti
-    creme
-    farduri pentru ochi
-    blusher
-    creioane
-    balsam de buze si ruj

- bureti pentru fond de ten - sunt de doua tipuri:din latex sau din burete natural; ambele materiale dau un finisaj neted, uniform fondului de ten, insa cei din latex au avantajul de a fi mai ieftini; umezeste buretele si apoi stoarce-l pina cind este aproape uscat; aplica fondul de ten in citeva puncte de pe fata si intinde-l repede cu buretele; pentru rezultate optime, buretele trebuie sa fie atit de mic incit sa poata intinde fondul de ten in reliefurile fine din jurul ochilor, nasului si gurii.

- puful pentru pudra
- este disponibil in doua variante-din catifea sau din sau din spuma sintetica; cel din catifea da un aspect fin, neted, care insa nu este de durata; dupa ce ai aplicat fondul de ten, preseaza pudra cu ajutorul buretelui pe intreaga fata si apoi indeparteaza excesul cu o pensula mare speciala.

- pensula pentru pudra - poate fi folosita in locul pufului, dupa cum urmeaza: trece pensula peste pudra compacta sau inmoaie-o in pudra pulbere si scutura excesul inainte de a o aplica.

- pensula faciala - se foloseste pentru o curatire eficienta a tenului; este o pensula mica, rotunda, cu perii moi si minerul angulat; cu ajutorul ei se va masa un exfoliant facial sau un demachiant sub forma de spuma, stimulindu-se astfel circulatia si indepartindu-se murdaria si celulele moarte.

Pentru zona ochilor:
- aplicatorul din burete - se foloseste pentru intinderea fardului de pleoape; cu cit textura buretelui este mai fina, cu atit rezultatul va fi mai bun.

- pensula pentru fard de pleoape
- este adecvata unei aplicari usoare, in special pentru un efect de transparenta; ea nu trebuie supraincarcata cu fard, pentru ca risti ca o mare parte a acestuia sa cada pe pometi, in zona de sub ochi; acest tip de pensule au parul fin, moale; ele trebuie sa fie plate si suficient de inguste pentru a ajunge in zonele de la colturile ochilor.

- pensula pentru tusul de pleoape
- este foarte subtire si fina; umezeste mai intii pensula, apoi trece-o usor peste un fard de pleoape intr-o nuanta inchisa sau peste un tus de pleoape solid; deseneaza o linie fina la baza genelor superioare.

- pensula pentru sprincene / pieptenul pentru gene - pensula se va folosi in directia naturala de crestere a firelor din sprincene, pentru a le da acestora un aspect cit mai ingrijit; pieptenul va fi utilizat pentru a separa genele intre ele, dupa aplicarea rimelului.

Pometi cu umbra de culoare:
- pensula pentru fardul de obraz - este utilizata pentru a obtine acea umbra de culoare absolut necesara la nivelul pometilor; treci pensula peste fardul de obraz sub forma de pudra si apoi sufla usor peste ea, pentru a indeparta excesul.

Buze perfecte:
- pensula de buze da o mult mai buna definitie si precizie la aplicarea rujului, fata de aplicarea directa a acestuia cu bastonul; foloseste-o in special la conturarea buzelor inainte de a umple conturul la culoare;

Curatenie generala:
- oricit de bune ar fi pensulele pe care le ai, ele nu vor fi de nici un folos daca sunt pline de fard si murdare; resturile de fard de pe aplicatoare determina dezvoltarea unor microorganisme care iti pot irita tenul; de asemenea, substantele grase de pe piele, ce se acumuleaza pe pensule, vor ajunge pe produsele cosmetice, alterindu-le si facind sa li se modifice culoarea pe ten; spala pensulele o data pe saptamina in apa calduta cu putin sapun; limpezeste-le foarte bine cu apa curata si scutura-le inainte de a le lasa sa se usuce cu capul in sus, intr-un pahar.


Reguli de machiaj pe care le poti incalca


   Regulile sunt facute pentru a fi incalcate si regulile de make-up nu fac exceptie! Poti incalca multe dintre reguli si sa arati exceptional ... chiar te poti bucura mult mai mult de propria ta frumusete, de naturaletea ta si poti experimenta o multime de look-uri mai deosebite.
   1. Pensatul sprancenelor este o regula cat se poate de clara pentru evidentierea feminitatii. Iar regula ca nu trebuie sa te pensezi desupra sprancenelor trebuie incalcata, mai ales daca ai o pilozitate mai "intensa". Astfel, vei defini mai bine sprancenele. Poti face asta acasa, folosind un creion alb si accentuand linia naturala a sprancenelor. Orice fir de par care iese din aceasta linie trebuie eliminat!
         
 


   2. Fardul de obraz
. Cand vine vorba de fard de obraz, acum cunoscut si drept blush, multe dintre noi se limiteaza la folosirea lui conform regulilor, adica numai pe pometi. Totusi, aceasta regula este numai pentru femeile cu forma fetei ovala. Daca forma fetei tale este rotunda, patrata sau in forma de inima, poti depasi linia pometilor. Daca ai fata rotunda, aplica blush-ul de-a lungul pometilor, urcand cu ajutorul periei catre tample. Daca forma fetei este patrata, trebuie sa aplici blush-ul sub pometi. Daca este forma de inima, incepe de la coltul exterior al ochilor pana spre tample.
          
 


   3. Buzele.
O alta regula care trebuie incalcata este sa nu folosesti rujul fara liner. Este clar ca nu toate nuantele de ruj se potrivesc cu un liner. Formulele cremoase arata mult mai bine fara liner. Acesta trebuie sa fie folosit numai in cazul unor rujuri mai inchise sau foarte stralucitoare. Aici intervine linerul, care opreste intinderea rujului desupra buzelor. In cazul culorilor neutre, linerul nu isi are rostul, chiar poate incarca un look pe care ti-l doresti mai natural.
          
 
Cauta