Fitness
Despre exercitiile de intretinere

Despre suplete

  Supletea este necesara pentru a cobori o scara cu gratie, pentru a dansa….Este o calitate fizica ce tine de elasticitatea tendoanelor si a muschilor.
  Supletea este un indiciu de tinerete, dar ea nu este apanajul tineretii. Exista copii care nu sunt dotati cu suplete si oameni maturi care nu sunt rigizi. Supletea este o calitate care se obtine si se mentine, si acest lucru este obligatoriu, caci altfel, cu varsta, miscarile devin limitate si catre cincizeci de ani se instaleaza anchiloza.
  Supletea indica tineretea reala, nu varsta din buletin.

  Oricare ar fi data nasterii dumneavoastra, daca reusiti:
•    Sa faceti o tumba;
•    Sa coborati doua scari deodata;
•    Sa faceti “podul”;
va puteti considera de 20 de ani, chiar daca v-ati nascut acum 40.
  Daca la 20 de ani aceste probe vi se par grele, atunci sunteti batrani.Nu iremediabil, dar trebuie sa incepeti o lupta tenace, de zi cu zi, in care arma sa fie MISCAREA.
   Inactivitatea fizica este factorul cel mai important care conduce la pierderea elasticitatii tendoanelor si a muschilor. Sunt muschi care in decursul anilor lucreaza in ocazii rare, ei sunt dispusi la scurtare si anumite miscari comandate de ei devin penibile. Inutilizarea articulatiilor are ca efect anchiloza, pana la impotenta functionala, si tulburarile circulatorii. Sangele circuland defectuos, in jurul articulatiilor, atunci cand contractiilr muschilor vecini sunt rare sau prea putin intense, lichidele organice stagneaza, formeaza depozite toxice.Rezultatele sunt dureri diverse, rigiditate, reumatism, guta si deformarea corpului.


Despre exercitiile de intretinere
Nu se fac niciodata exercitii inainte sau dupa mesele principale, inainte de culare.
Cat?
Pentru intretinere, se fac zilnic exercitii, timp de 10-15 minute.
Pentru slabire, 1 ora pe zi.
Ce trebuie sa cuprinda o sedinta?
•    La inceput, exercitii de incalzire.
•    Se continua cu exercitii pentru partea de sus apoi cea de jos a corpului, insistand asupra acelora care convin conformatiei fiecarui executant.
•    Se termina prin exercitii de relaxare, inspiratii si expiratii profunde.


Incalzirea
Inainte de sedinta de intretinere, organismul trebuie incalzit progresiv
-    Sariti pe loc, pe varfuri, ridicati alternativ genunchii;
-    Pasi  pe loc, cu ridicarea si coborarea bratelor. 4 timpi pe varfuri si bratele ridicate. Barbia sus.
-    Intindeti bratele, impingeti-le spre spate de 4 ori. Reveniti cu ele de-a lungul corpului. De 4 ori. Apoi rotiti-le de 3 ori spre fata si de 3 ori spre spate.
-    5 genoflexiuni.
-    Cateva sarituri, apoi inspiratii si expiratii profunde.

 
Cauta