Fitness
Exercitii pentru abdomen

    Primii centrimetri de grasime excedentara se depun pe abdomen si la femei si la barbati. Exista chiar oamnei slabi care cu trecerea anilor fac burta. Aceasta se datoreaza unei proaste pozitii (spatele inconvoiat, burta inainte), unei musculaturi lipsite de tonus, lipsei de exercitiu, centurilor prea stranse, care lenevesc muschii..etc….
    Sanatatea noastra depinde in mare masura de fermitatea cu care muschii abdominali sustin organele.
Inainte de a va face cunoscute exercitiile de gimnastica pentru fortificarea muschilor abdomenului, trebuie sa va spunem ca acestea au efecte slabe daca nu se pune in functiune ceea ce se numeste lifting al abdomenului (engl. To lift =  a ridica). Contractati muschii abdomenului de cate ori aveti timp: cand asteptati autobuzul, in magazin, la semafor, in parc……Este un exercitiu care se poate face la orice varsta, chiar si atunci cand alte exercitii nu sunt recomandabile.


    Exercitiul 1
    Pozitia de plecare: in picoiare, bratele ridicate vertical.
Coborati bratele, inclinand capul si corpul pana atingeti solul cu degetele si mai tarziu, cu palmele.
Reveniti la pozitia initiala. Nu indoiti genunchii in timpul acestui exercitiu. Nu fortati, veti atinge solul dupa mai mult exercitii.
Durata: de 10 -15 ori


    Exercitiul 2
    Pozitia initiala: culcat, bratele intinse de-a lungul corpului si picioarele intinse.
Ridicati piciorele la verticala, pe rand. Picioarele trebuiesc sa fie drepte.
Durata: de 10 ori cu fiecare picior    Exercitiul 3
    Pozitia initiala: ca la exercitiul 2. Ridicati picioarele 10 cm de la sol, incet, ridicati la 20 cm, reveniti la 10cm, ridicati la 30 cm, reveniti la 20 cm si asa mai departe.
Durata: de 3-5 ori.
    Exercitiul 4

    Pozitia de plecare: culcat pe spate, bratele lateral.
Indoiti genunchii pana ajungeti cu ei la piept.
Intindeti picioarele fara sa atingeti solul.
Durata: de 6 ori. 

    Exercitiul 5 (lumanarea)

    Pozitia de plecare: culcat, bratele intinse in pozitia intermediara dintre lateral siparalel cu corpul, genunchii la piept, picioarele ridicate in sus.
Ridicati degetele picioarelor in sus. Intindeti picioarele la verticala. Punct de sprijin vor fi capul, umerii si bratele. Eventual indoiti bratele si sustineti spatele.
Stati in aceasta pozitie numarand pana la 10.
Reveniti si incepeti de 6 ori.
Cauta