HTML
Linkurile (legaturile)

   
Cum se realizeaza legaturile intre pagini?
Etichetele html care realizeaza legaturile sunt <A> si </A>, versiune speciala numita ancora.
<A HREF="URL"> cuvant sau imagine</A>
<A HREF="www.cursurigratuite.ro/horoscop.php "> text </A>    Lucrul cu directoarele
    S-ar putea sa stii ca un director este o zona de stocare a fisierelor. Atunci cand te inscrii la o companie care iti va “gazdui” paginile web, respectiva companie iti va furniza propriul tau director pe serverul ei. Daca ai doar cateva pagini, respectivul director va fi mai mult decat satisfacator. Daca insa construiesti un site mai mare, ar trebui sa te gandesti putin la organizarea fisierelor. De ce? Ei bine, gandeste-te la calculatorul tau. Este putin probabil ca ai totul inghesuit intr-un singur director. Mai probabil ai directoare separate pentru diferitele programe pe care le folosesti si alte directoare pentru fisierele tale de date.
    Nu exista nici un motiv pentru care nu ai putea realiza o schema asemanatoare in casa ta de pe web.
Pe situl meu, am directoare separate pentru horoscop (horoscop.htm), citate, pentru fiecare curs in parte, pentru poze.

    Exista trei situatii care trebuiesc urmarite:
        a) Referirea la un alt fisier din acelasi director. Acest lucru este cel mai usor, deoarece nu trebuie sa incluzi nici o informatie despre director. Sa presupunem ca fisierul HTM la care lucrezi este in directorul in care scrii si ca doresti sa faci referire la pagina citate.htm care se afla tot in respectivul director. In acest caz folosesti doar numele fisierului:
<A HREF=”citate.htm”>
   
    b) Referirea la un fisier aflat intr-un subdirector din directorul principal. Acesta este un lucru obisnuit, deoarece este posibil ca pagina ta de start sa aibe legaturi catre fisiere un subdirectoare.
De ex., sa presupunem ca doresti sa faci o legatura catre o pagina numita citate.htm din subdirectorul citate aflat in pagina ta de start.
<A HREF=”citate/citate.htm”>
       
    c) Referirea la un fisier dintr-un subdirector aflat intr-un alt subdirector. Acesta este cazul cel mai dificil. De ex., sa presupunem ca ai o pagina in subdirectorul citate si doresti sa o legi de o pagina numita horoscop.htm din subdirectorul horoscop.
<A HREF=”../horoscop/horoscop.htm”>


Creearea unei legaturi prin e-mail - mailto

    Nu exista nici un motiv pentru care o legatura sa conduca obligatoriu la o pagina web. Ceea ce trebuie sa faci este sa modifici partea “cum” a adresei URL si te vei conecta la majoritatea celorlalte servicii Internet.

Forma generala este:
<A HREF="mailto:adresa ta de email">textul legaturii</A>

<A HREF="mailto:eu@yahoo.com">trimite email</A>
Acest link poti sa il plasezi in spatele unui text, a unei poze sau a unui buton.
Cauta