PERFECTIONAREA PROFESIONALA A MANAGERILOR
Perfectionarea managerilor ca manageri devine o practica tot mai des intalnita,peste tot in lume. Se apreciaza ca,pe aceasta cale , cresc sansele de realizare a performantelor si de scoatere a lor intr-o masura tot mai mare de sub influienta factorilor de mediu.
S-a observat insa ca nu in toate situatiile procesul de perfectionare a managerilor prin programe de pregatire da ulterior rezultatele anticipate.In urma unor analize realizate in acest sens s-a ajuns la concluzia ca esecul se datoreaza in cele mai multe cazuri unei abordari necorespunzatoare a procesului de instructie.In cele ce urmeaza ne vom referi la unele din aspectele care trebuie luate in considerare pentru a se evita esecul in perfectionarea si instruirea managerilor.
Pentru continuare, apasati butonul DOWNLOAD!
Nivel: facultate
ACTE NECESARE PENTRU INFIINTAREA UNEI FIRME SAU SOCIETATI COMERCIALE
Sediu firma:
1. Prima etapa pentru infiintarea unei firme noi este stabilirea locului/spatiului unde societatea va avea sediul principal si, daca este cazul, a sediilor secundare.
- sediul social al firmei se poate stabili intr-un spatiu proprietatea unuia sau a mai multor asociati ori aflat in folosinta acestora;
- se pregatesc/obtin acte doveditoare pentru spatiu: extras de carte funciara de la proprietari; contract de inchiriere, subinchiriere, comodat; avizul favorabil al proprietarilor sau chiriasilor din locuintele cu care se invecineaza spatiul in cauza (pe orizontala si verticala).
Dovada detinerii cu titlu legal a spatiului se poate face cu: (copii)
- contract de vanzare-cumparare;
- contract de inchiriere sau subinchiriere inregistrat la organele fiscale locale, in maximum 15 zile de la data semnarii (conform Legii 181/1997);
- contract de asociere in participatiune;
Pentru continuare, apasati butonul DOWNLOAD!
Nivel: facultate
PLAN DE AFACERE PANIFICATIE
Firma are ca obiect principal de activitatea obtinerea de produse de panificatie si vanzarea acestora prin intermediul magazinelor proprii. In primul an de functionare, brutaria a avut urmatoarele rezultate financiare: o cifra de afaceri medie de 15.000.000 lei lunar, o rata a profitului brut lunar de 15%, rata lichiditatii este foarte buna. Firma a contractat un credit comercial pe termen scurt care a fost integral rambursat in anul 2001, iar in prezent nu are nici un credit in derulare.
Ne propunem,in prima etapa, sa obtinem un contract care sa presupuna aprovizionarea cu paine si alte produse de panificatie a taberelor din Sinaia, Predeal si Busteni. In a doua etapa intentionam sa extindem activitatea productiva in domeniul realizarii produselor de patiserie.
Pentru continuare, apasati butonul DOWNLOAD!
Nivel: facultate
STRATEGII SI POLITICI DE MANAGEMENT SI MARKETING ALE FIRMEI
Intr-o acceptiune generala, prin strategie se intelege priceperea cuiva de a asigura succesul intr-o anumita activitate.
In acest scop, se folosesc acele mijloace apreciate ca fiind cele mai potrivite pentru a se obtine succesul scontat.
Transpusa in plan economic strategia este similara cu arta unui conducator de a asigura pentru o anumita intreprindere, pe toata durata existentei ei, desfasurarea unor activitati eficiente si eficace.
Abordarea din punct de vedere teoretic al conceptului de strategie, a prilejuit conturarea a numeroase opinii, cele mai multe influentate strict de domeniul de utilizare.
Pentru continuare, apasati butonul DOWNLOAD!
Nivel: facultate
MANAGEMENT COMPARAT
Managementul comparat este stiinta care studiaza procesele si relatiile manageriale din organizatii ce functioneaza in contexturi culturale nationale diferite, axandu-se asupra identificarii si analizarii asemanarilor si deosebirilor manageriale, in vederea favorizarii transferului international de know-how managerial si a cresterii, functionalitatii, eficacitatii si eficientei organizatiilor.
Date generale despre cele doua tari:
ROMANIA
Suprafata: 238.391
Asezare geografica: este un stat situat in centrul Europei. Se invecineaza cu Ucraina si Republica Moldova in nord si est, Ungaria
Pentru continuare, apasati butonul DOWNLOAD!
Nivel: liceu
SISTEMUL DECIZIONAL AL FIRMEI
Decizia constituie un element esential al managementului fiind instrumentul sau specific de exprimare cel mai important. Nivelul calitativ al conducerii unei unitati se manifesta cel mai bine prin deciziile elaborate si aplicate.
Decizia este un act specific speciei umane, cu toate ca unii autori de lucrari in domeniul managementului afirma ca deciziile se manifesta si in regnul animal sau vegetal.
In procesul decizional, factorii primari ai deciziei intra in interdependente, care se reflecta in caracteristicile situatiilor decizionale pe care le genereaza. In principal pot exista trei situatii: certitudine, incertitudine si risc.
Pentru continuare, apasati butonul DOWNLOAD!
Nivel: facultate
ROLUL CONDUCATORULUI
Rolul conducatorului este de a informa, organiza, si planifica o institutie.
Conducerea reprezinta o putere aspra altora, cu capacitati de lider, care sa fie dorit, o putere impreuna cu oamenii nu asupra lor, putere de decizie cu care poti sa misti masele, putere de interpretare care implementeaza idei.
Originea conducatorului:
- innascut
- format ( a urmat sa se formeze ca lider ).
- latent ( urmeaza sa fie lider ).
- limitat ( a stat in preajma unui lider ).
Pentru continuare, apasati butonul DOWNLOAD!
Nivel: liceu
RISCUL IN MANAGEMENT
" Omul care calatoreste mult a fost interesat in posibilitatea ca bomba sa treaca pe avionul lui.El a determinat probabilitatea acestea,a gasit asta a fi josnic,dar nu destul de josnic pentru el ; deci acum el intotdeauna calatoreste cu bomba in geanta sa.Motivul lui fiind ca probabilitatea existentii a doua bombe pe avion ar fi infim." Quote by John Paulos
......................................................................
Patru componenti in riscul financiar sunt : riscul profitului,riscul valutar,riscul de lichiditate si riscul de credit.
Ocazia ciocnirii riscului financiar sunt evidente.De exemplu,care este cel mai mare risc pentru a favoriza echipamentul existent in busness?
Pentru continuare, apasati butonul DOWNLOAD!
Nivel: facultate
NEGOCIEREA IN AFACERI
Arta de a te intelege cu partenerul de schimb, evitand conflictele si represaliile, ar putea purta numele de negociere.
.....................................................................
Un exemplu uzual este cel intalnit atunci cand dorim sa imprumutam de la cineva o suma de, sa zicem, 1 milion lei. Pentru a creste sansele de a obtine suma dorita, cerem de la inceput sa ne imprumute 2 milioane. Va parea cam mult si, probabil, vom fi refuzati. Scadem pretentiile si cerem doar milionul.
Partenerul ne va satisface dorinta mult mai usor decat daca i-am fi cerut aceasta suma de la inceput. De ce? Pai, pentru ca l-am manipulat. In primul rand, pusa alaturi de 2 milioane, suma ceruta pare mult mai mica. (Actioneaza legea psihologica a contrastului, care face ca doua lucruri diferite sa para si mai diferite, daca sunt puse alaturi. In cazul nostru, suma mai mica va parea si mai mica decat este, in fapt). In al doilea rand, in momentul in care am redus pretentiile, partenerul a dobandit cumva sentimentul confuz ca am renuntat la ceva “în favoarea” lui si ramane cu impresia ca nu este obligat.
(Actioneaza bunul simt si legea psihologica a reciprocitatii, conform careia, daca cineva face ceva pentru noi, ramanem cu impresia ca trebuie sa facem ceva pentru el).
Pentru continuare, apasati butonul DOWNLOAD!
Nivel: facultate
PLAN DE AFACERE PRODUSE PANIFICATIE
In ultimii ani, concurenta in domeniul produselor de panificatie a crescut vertiginos. Datorita ciclului foarte scurt de fabricatie al acestor produse si a cererii relativ stabile, intreprinzatorii privati au preferat sa investeasca in domeniu, astfel incat in prezent exista in judetul Iasi 176 de brutarii, din care mai mult de jumatate in municipiul Iasi.
Societatea produce si comercializeaza anual pe piata interna peste 7000 de tone de faina de diverse tipuri, 3000 de tone de paine in diverse sortimente si 35 de tone de produse de patiserie.
Reteaua de distributie era constituita in 1993 din 17 magazine proprii de desfacere.
Pentru continuare, apasati butonul DOWNLOAD!
Nivel: facultate
PLAN DE AFACERI VITICULTURA
Viticultura este o activitate care dateaza in Romania din vremuri stravechi, sturgurii si vinul constituindu-se timp de multe sute de ani drept una dintre cele mai mari bogatii naturale ale tarii. De-a lungul timpului, vinurile romanesti au capatat si si-au pastrat o faima deosebita, datorita calitatii lor, fapt care a plasat tara noastra, alaturi de Franta, Spania, Italia, Germania sau Portugalia, printre cei mai mari producatori si exportatori de vin din Europa.
Pentru continuare, apasati butonul DOWNLOAD!
Nivel: liceu
PLAN DE AFACERE AGENTIE DE TURISM
In functie de modul de organizare a sejurului, turistii se impart in doua mari categorii: cei care calatoresc pe cont propriu si cei care apeleaza la serviciile unei agentii specializate.
Din punct de vedere psiho-comportamental exista diferente intre cele doua categorii. Cei care calatoresc pe cont propriu sunt cel mai adesea turisti cu experienta, pretuiesc libertatea de miscare, isi fac singuri programul calatoriei, isi asuma riscul intampinarii unor situatii neprevazute. Acestia se incadreaza de regula in categoria celor cu venituri medii sau superioare.
Pentru continuare, apasati butonul DOWNLOAD!
Nivel: liceu
PLAN AFACERE: PRODUCEREA SI COMERCIALIZAREA VESTIMENTATIEI TEXTILE PENTRU FEMEI
Planul de afaceri intocmit serveste pentru estimarea posibilitatii de desfacere a unei afaceri pe suprafetele suplimentare ale intreprinderii S.A.''Galanta'', ce se doreste a se realiza si pentru evaluarea rezultatelor intr-o perioada de timp determinata.
Afacerea preconizata are ca tema organizarea unei sectii de confectii vestimentare si a unei echipe de manageri care sa gestioneze intreaga activitate.
Activitatea de baza: producerea si comercializarea vestimentatiei textile pentru femei.
Pentru continuare, apasati butonul DOWNLOAD!
Nivel: facultate
MANAGEMENTUL PROIECTELOR
Un proiect este o activitate unica care urmareste realizarea intregului produs, avand un termen de incepere a activitatii si un termen de incheiere a activitatii, iar toate operatiile trebuie sa fie ordonate in acest interval.
Dupa cum se poate observa din definitie, fiecare dintre noi face un numar de mici proiecte in fiecare zi, cum ar fi de pilda pregatirea mesei, scrierea unui raport, organizarea unei petreceri.
Planificarea este o functie a managementului proiectelor.
Managementul proiectelor se refera la totalitatea aspectelor legate de planificare, organizare, coordonare si contrulul proiectelor.
Pentru continuare, apasati butonul DOWNLOAD!
Nivel: liceu
MANAGEMENTUL APROVIZIONARII SI DESFACERII LA S.C. CRINUL S.A.
......................................................................................................................
Activitatea de desfacere vanzare reprezinta baza motivationala pentru desfacerea si organizarea fabricatiei de produse in orice intreprindere. Ea furnizeaza elementele necesare pentru fundamentarea programelor de fabricatie, caracteristicile la care trebuie sa raspunda procesele, conditiile in care urmeaza a se exploata sau utiliza acestea. Prin vanzare se realizeaza, de fapt, scopul celui care produce si / sau vinde, adica recuperarea cheltuielilor facute cu fabricatia si pregatirea produsului pentru vanzare si obtinerea in acelasi timp, a unui profit. Vanzarea este o activitate completa, care in conditiile economiei de piata isi sporeste gradul de dificultate.
.......................................................................................................................
Concurenta face posibil ca prin mecanismul preturilor, al cererii si ofertei, societatea tinde sa produca ceea ce este dorit de consumatori la costurile cele mai scazute cu o eficienta ridicata. Prin aceasta, concurenta contribuie alaturi de alte elemente ale mecanismului de piata, la repartizarea si alocarea resurselor de care dispune societatea la un moment dat in functie de nevoile reale ale acesteia si determina producatorii sa ofere bunurile si serviciile solicitate cu un minim de cheltuieli. Astfel, mecanismul pietei concurentiale asigura nu numai alocarea corespunzatoare a resurselor economice, dar si folosirea lor cat mai eficient, fiind deci regulator al pietei. Concurenta actioneaza nu numai complex dar si contradictoriu asupra dezvoltarii economice si a progresului tehnico-stiintific. Astfel, pe de o patre concurenta favorizeaza acumularea, largirea proportiilor productiei, reducerea costurilor de productie, introducerea noilor descoperiri ale stiintei si tehnicii,
in producerea de bunuri si servicii, prin stimulenti specifici: pret, profit, pe de o parte, iar pe de alta parte franeaza sau impiedica aceste procese, duce la contradictii, ciocniri de interese si conflicte si chiar la risipa de munca sociala, rezultate din concurenta neloiala sau concurenta excesiva a productiei in scopul limitarii concurentei.
Pentru continuare, apasati butonul DOWNLOAD!
Nivel: facultate
MANAGEMENTUL RESURSELOR UMANE
Mangementul Resurselor Umane ar putea fi definit ca un complex de masuri concepute interdisciplinar, cu privire la recrutarea personalului, selectia, incadrarea, utilizarea prin organizarea ergonomica a muncii, stimularea materiala si morala pana in momentul incetarii contractului de munca.
.......................................................................................................................
Bill Gates, presedintele fondator al cunoscutei firme Microsoft,declara in 1992: "Daca 20 dintre cei mai buni oameni cu care lucrez ma parasesc, in cateva luni nu veti mai auzi de Microsoft". In acest context, fara prezenta efectiva a oamenilor care stiu ce, cand si cum trebuie facut, e pur si simplu imposibil ca organizatiile sa-si atinga obiectivele. Tocmai de aceea pe plan mondial se duce o adevarata batalie pentru atragerea creierelor, investitiile in acest sens fiind foarte rapide.
Pentru continuare, apasati butonul DOWNLOAD!
Nivel: facultate
MANAGEMENTUL STRATEGIC
Managementul strategic este un proces prin care managerii formuleaza si implementeaza strategii pentru optimizarea din punct de vedere strategic a atingerii unui obiectiv, in anumite conditii interne si externe date. Aceasta definitie reflecta faptul ca managementul strategic este orientat spre atingerea unor obiective pe termen lung si ia in considerare factorii de mediu precum si trasaturile caracteristice ale firmei implicand elaborarea anumitor strategii.
Pentru continuare, apasati butonul DOWNLOAD!
Nivel: liceu
MANAGEMENT FINANCIAR
Managementul este unul din factorii esentiali care explica de ce o tara este bogata sau saraca. Menagementul este o arta si nu una oarecare, ci arta artelor pentru ca pune in valoare talentele oamenilor. Din cele doua definitii rezulta ca managementul are un pronuntat caracter uman. Conducerea inseamna o retea de oameni care lucreaza împreuna pentru a atinge obiectivele urmarite de catre firme, fiecare structura a firmei isi organizeaza si conduce propriile afaceri cu singurul amendament ca trebuie sa-si justifice rezultatele in fata conducerii companiei din care face parte.
Pentru continuare, apasati butonul DOWNLOAD!
Nivel: facultate
MODEL PENTRU PLAN DE AFACERE
Daca aceasta prezentare nu are succes, planul dvs. de afaceri nu va fi niciodata cumparat de catre investitori. Va recomandam sa formulati mai intai aceasta scurta prezentare si sa o folositi ca sablon pentru elaborarea planului amanuntit. Avand in vedere faptul ca scopul acestei scurte prezentari este de a capta atentia investitorului, ea trebuie sa fie scurta, clara si concisa.
Pentru continuare, apasati butonul DOWNLOAD!
Nivel: facultate
MANAGEMENT FINANCIAR CONTABIL
ETAPELE PARCURSE PENTRU CONSTITUIREA UNEI SOCIETATI
SI ACTELE NECESARE PENTRU CONSTITUIRE
1. Stabilirea locului/spatiului unde societatea va avea sediul principal si, daca este cazul, a sediilor secundare.
a) se poate face intr-un spatiu proprietatea unuia sau a mai multor asociati ori aflate in folosinta acestora;
b) se pregatesc/obtin acte doveditoare pentru spatiu: extras de carte funciara de la proprietari; contract de inchiriere, subinchiriere, comodat; avizul favorabil al proprietarilor sau chiriasilor din locuintele cu care se invecineaza spatiul in cauza (pe orizontala si verticala).
2. Se stabileste denumirea (firma) societatii si, daca este cazul, emblema societatii.
a) firma si emblema se stabileste de asociati si trebuie sa se deosebeasca de firma si emblema altor societati;
b) firma si emblema trebuie sa fie scrise in primul rand in limba romana;
c) firma si emblema se verifica la Oficiul Registrului Comertului din judetul unde se stabileste sediul firmei, eliberandu-se dovada inregistrarii si rezervarii acestora pe o perioada de 3 luni;
Pentru continuare, apasati butonul DOWNLOAD!
Nivel: facultate
|