Referate marketing
         ARTA DE A VINDE

    In opinia lui Zig Ziglar "TOATA LUMEA LUCREAZA IN VANZARI; TOTI LUCRAM IN DOMENIUL VANZARILOR; trebuie sa intelegem ca toti, indiferent de profesie suntem agenti de vanzari." Deoarece in final ne vindem forta de munca si suntem direct interesati sa o vindem cat mai convenabil atat pentru noi cat si pentru cumparator.

Pentru continuare, apasati butonul DOWNLOAD!

Nivel: liceu

         ORGANIZAREA ACTIVITATII DE MARKETING

    Sistemul de organizare a intreprinderii moderne este determinat de existenta, actiunea si influentele unui complex de factori endogeni si exogeni, obiectivi si subiectivi, de durata sau conjuncturali.
....................................................................................................
    Atributiile compartimentului de marketing se inscriu in sfera proceselor si actiunilor prin intermediul carora intreprinderea se implica in sistemul relatiilor din cadrul mediului economico-social in care isi desfasoara activitatea si, in primul rand, cu piata.

Pentru continuare, apasati butonul DOWNLOAD!

Nivel: liceu

         COCA COLA COMPANY

    COCA-COLA a fost la inceput un medicament. "O bautura delicioasa, invioratoare, racoritoare, fiind un medicament pentru afectiunile nervoase, dureri, nevralgii, isterii, melancolii", spunea unul din primele anunturi publicitare.
....................................................................................................
    Principiul numarul doi al ofensivei: "Gaseste o slabiciune in puterea liderului si ataca in acel punct." PEPSI COLA lansase un atac clasic pe flancuri, la pret, dar a fost mai mult de atat, transformandu-se intr-o ofensiva directionata spre centrul puterii COCA-COLA. Cei din Atlanta considerau in mod evident ca puterea lor consta in sticla de 6.5 uncii; o utilizau in fiecare reclama si chiar au inregistrat-o ca marca. Raymond Loewy a numit-o „cel mai perfect ambalaj de pe piata”. Compania PEPSI a transformat aceasta putere intr-o slabiciune: sticla perfect proiectata pentru 6.5 uncii nu putea fi marita la 12 uncii. Astfel, in timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial PEPSI COLA a depasit atat pe ROYAL CROWN cat si pe DR. PEPPER, devenind numarul doi.

Pentru continuare, apasati butonul DOWNLOAD!

Nivel: liceu

         STABILIREA BUGETULUI DE PUBLICITATE

    Dupa ce a determinat obiectivele publicitatii, firma urmeaza sa stabileasca bugetul de publicitate pentru fiecare produs in parte. Rolul publicitatii este de a crea cerere pentru un anumit produs, iar firma doreste sa cheltuiasca atat cat este necesar pentru realizarea desfacerilor planificate. In continuare sunt prezentati cativa factori specifici de care trebuie sa se tina seama in elaborarea acestui buget:

Pentru continuare, apasati butonul DOWNLOAD!

Nivel: liceu

         PIATA

    In mecanismul de functionare a unei economii moderne piata ocupa un loc esential determinind intr-o proportie insemnata deciziile si comportamentele agentilor economici.
    Oferta reprezinta cantitatea de bunuri si servicii care poate fi vinduta pe piata la un anumit pret. Intrucit formarea preturilor depinde de confruntarea ofertei totale cu cererea totala, oferta pentru un bun sau serviciu anume reprezinta suma tuturor cantitatilor oferite de toti producatorii individuali (n) ai acestuia
O=Soi(p), unde
O=Oferta totala a unui bun sau serviciu la un pret dat;
n= numarul de producatori;
o= oferta unui producator al acelui bun sau serviciu la un pret dat.

Pentru continuare, apasati butonul DOWNLOAD!

Nivel: facultate

         TURISMUL RURAL DIN ZONA CASTELULUI BRAN

    Branul este poarta naturala deschisa la trecerea din Transilvania in Muntenia si culoarul dintre Muntii Bucegi si Piatra Craiului, invecinandu-se cu Tara Barsei in nord si nord-est, la sud si sud-est cu Dambovita si Valea Prahovei. Din punct de vedere al cadrului natural, zona se prezinta ca o depresiune inalta intre 800 si 1.000 m cu orientare NE si SV ce este delimitata de valea raului Barsa, Muntii Piatra Craiului (cu varfuri de peste 2.000 m si Varful Omu 2239 m).

Pentru continuare, apasati butonul DOWNLOAD!

Nivel: liceu

         DISTRIBUTIA PRODUSELOR TURISTICE PE INTERNET

    "Un calator fara cunoastere este ca o pasare fara aripi". Turismul este cunoscut ca fiind cea mai larga industrie. Veniturile sale au o proportie semnificativa in economia multor tari si este una din cele mai mari producatoare de locuri de munca. Contributia sa la PNN, angajarea si dezvoltarea regionala sunt bine documentate, spre deosebire de alte sectoare, este prevazut sa creasca in importanta in urmatoarele decenii ca urmare a cresterii timpului liber. In turism informatia are un rol, foarte important, de fapt informatia a fost descrisa ca fiind “sangele” unei industrii, fara care un sector nu poate functiona. Turistii au nevoie de informatie inainte de a pleca in calatorie pentru a-i ajuta sa planifice si sa aleaga intre optiuni, si de asemenea se observa cresterea nevoii de informatie in timpul calatoriei ca o tendinta spre cresterea calatoriilor independente. Aceasta cere de asemenea informatii reflectand surse subtile: vacanta anuala si chiar week-end-ul sunt mai mult asociate cu enormul risc financiar si emotional.

Pentru continuare, apasati butonul DOWNLOAD!

Nivel: lucrare de licenta

         FINANTE PUBLICE

    CREDITUL PUBLIC=ansamblul relatiilor de utilizare si mobilizare a resurselor cu caracter temporar si rambursabil in scopul acoperirii cheltuielilor publice.
FORMELE CREDITULUI PUBLIC
1)IMPRUMUTURI BANCARE
2)IMPRUMUTURI OBLIGATARE – se contracteaza prin emitere de obligatiuni sau alte titluri de stat.
In functie de termenul pentru care se contracteaza imprumuturile, titlurile emise au denumiri diferite.
a)imprumuturi pe termen scurt.
-certificatele de depozit = titluri pe 3 sau 6 luni, emise la hotarirea guvernului pt. a acoperi deficitul bugetar al anului in curs. Au dobinda fixa, valoarea de emisiune este egala cu valoarea nominala exceptind certificatele de depozit cu discount.
-certificate de trezorerie= inscrisuri pe 1, 3 sau 6 luni emise de catre trezoreria statului pentru a acoperi nevoia temporara de resurse care apare din cauza necolectarii corespunzatoare si la timp a venitului public.Au rata dobinzii fixa si o valoare nominala predefinita.

Pentru continuare, apasati butonul DOWNLOAD!

Nivel: facultate

         COMUNICAREA IN AFACERI

    Procesul de comunicare cuprinde urmatoarele elemente:
1. Emitatorul
2. Mesajul
3. Mijlocul de comunicare
4. Linbajul comunicarii
5. Receptorul
6. Contextul
....................................................................
    Grafica manageriala urmareste ordonarea si prezentarea unui ansamblu de date referitoare la o anumita problema intr-o maniera sintetica, usor de perceput. Nu intotdeauna este indicat sa apelam la comunicare grafica dar utilizarea ei imbunatateste comunicarea si trezeste interesul si atentia receptorului. Imaginile folosite trebuie sa fie relevante, clare si in concordanta cu continutul mesajului.

Pentru continuare, apasati butonul DOWNLOAD!

Nivel: facultate

         TIPOLOGIA MIJLOACELOR DE INFORMARE IN MASA

    Expresia "mijloace de informare in masa" denumeste in egala masura un sector al comunicarii sociale- presa scrisa, audiovizual-, un sub-sector- cotidiene, reviste, radio in FM, televiziune prin cablu- sau un organ anume- un ziar, o revista, un post de radio sau tv-. In acceptiunea actuala, un mijloc de informare in masa este o intreprindere care, prin mijloace tehnice specifice, difuzeaza un produs, informativ sau distractiv, unui ansamblu de indivizi raspanditi in diverse zone.

Pentru continuare, apasati butonul DOWNLOAD!

Nivel: facultate

         CONTABILITATEA NATIONALA SI INFORMATIA STATISTICA

    Asa cum a fost descrisa, schema contabilitatii nationale apare ca o expresie a unui efort de rationalizare a multitudinii de fapte economice in care sunt implicate o mare varietate de agenti.
    Se poate spune astfel ca contabilitatea nationala are ca obiect furnizarea unei masuri sintetice a economiei, in timp ce statistica este masura analitica a tuturor evenimentelor elementare cuantificabile.

Pentru continuare, apasati butonul DOWNLOAD!

Nivel: facultate

         LEASINGUL

    Analistii comertului international au scos in evidenta faptul ca leasing-ul constituie o expresie a tehnicilor moderne de contractare in acest domeniu. Insistenta asupra acestui tip de contract este explicata de mai multi autori prin pragmatismul si eficacitatea lor.
    Elementele definitorii ale contractului de leasing sunt cumpararea unor bunuri in scopul inchirierii lor; inchirierea acestor bunuri în scopul unei redevente locative; folosirea acestor bunuri de catre client in scopuri profesionale; latitudinea clientului sa achizitioneze bunul respectiv la sfârsitul locatiunii.

Pentru continuare, apasati butonul DOWNLOAD!

liceu

         DEZVOLTAREA CARIEREI

    Dezvoltarea carierei sau cum mai este numita dezvoltarea profesionala este un proces mai complex decat pregatirea profesionala, avand drept obiectiv insusirea cunostintelor utile, atat in raport cu pozitia actuala, cat si cu cea viitoare. O cariera poate fi lunga sau scurta, iar un individ poate avea mai multe cariere, una dupa alta sau in acelasi timp.
    Orientarea carierei a unui individ este importanta atunci când o raportam la profesia pe care acesta o are. Din compatibilitatea celor doua rezulta consecinte importante pentru individ, pentru comportamentul si atitudinile sale la serviciu, cat si pentru starea sa de echilibru si satisfactie

Pentru continuare, apasati butonul DOWNLOAD!

facultate

         SISTEMUL EUROPEAN DE PROTECTIE AL DREPTURILOR OMULUI

    Omul beneficiaza de drepturi inerente fiintelor umane oriunde s-ar afla, indiferent de statutul sau regiunea unde s-a nascut, locuieste, munceste sau traieste, indiferent de nationalitate, rasa, sex, credinte religioase si filozofice, stare materiala, fiindca acestea au un caracter universal, ceea ce constituie un fundament al drepturilor lor egale si inalienabile, ca un corolar al libertatii, dreptatii, securitatii si pacii în lume.
    Institutia drepturilor omului, care a cunoscut, pe parcursul timpului, un laborios dar si indelungat proces de cristalizare, se infatiseaza in prezent ca o institutie deosebit de complexa, ce tine atat de ordinea juridica, interna, cat si cea internationala. Reflectand un anumit standard castigat de protectia international a drepturilor si libertatilor ce apartin oricaror fiinte umane, ea defineste si insumeaza un ansamblu de drepturi, libertati si obligatii ale oamenilor unii fata de altii, ale statelor de a apara si de a promova aceste drepturi, ale intregii comunitati internationale de a veghea la respectarea drepturilor si libertatilor respective in fiecare tara, intervenind in acele situatii in care drepturile omului ar fi incalcate intr-un anumit stat.

Pentru continuare, apasati butonul DOWNLOAD!

facultate

Cauta