Referate romana
          Noi, oamenii Nivel: liceu


Preview referat
Felicitari! Daca ai ajuns aici inseamna ori ca te-a atras titlul ori ca esti la fel de stresat de actualul cotidian.

Zilnic toti facem acelasi lucru; fiecare are un program zilnic pe care si-l urmeaza cu strictete.

Cu totii ne dorim sa ne trezim si in ziua aia sa fie ceva altfel: sa cunosc un baiat fermecator, o fata care sa-mi suceasca mintile ..sau nu!:), sa fiu mai bogat, sa calatoresc, sa am timp sa ma plimb in parc, sa miros trandafirii, sa citesc o carte la umbra unui copac, sa nu mai fiu stresat, sa cunosc dragostea, sa calatoresc, sa vad lumea.

Dar a doua zi nu se intampla nimic neobisnuit. Nu-i nimic, sigur a treia zi se va intampla! Dar nici atunci nu se intampla! Ce sa fac? Asta e viata mea, o mizerie! Reluarea unei singure zi!

Si asa incepem noi, astia inteligentii, cum pretindem ca suntem, sa ne plangem! Si actiunea asta cu plansul de mila se tot repeta, pana cand ne intra in obisnuinta sa spunem “asta e!”.

Pai ridica-te si fa ceva! Ia atitudine! Nu sta sa privesti in gol, cu ochii pierduti in zare inducandu-ti o stare de melancolie. Schimba ceva! Da-ti demisia! Ia-ti zile libere! Schimba-ti viata!

"Dar am responsabilitati! Rate la banca..etc…."

De fapt, ti-e frica! Esti sclavul banului! Ca noi toti , de atfel!

Nu poti sa schimbi ceva in viata ta! Incepi sa rationalizezi si ti se face frica!

"Sa ma duc sa vad lumea tare mi-ar placea! Dar ce fac cu munca? Cum fac rost de bani? Dar oare voi rezista?"

Sunt scuze! Daca esti un om cu adevarat inteligent cum pretinzi a fi, afla ca solutii se gasesc intotdeauna! Trebuie sa stii doar unde sa cauti!

In concluzie, suntem sclavii propriei noastre constiinte, rationalizari si frici! N-avem curajul sa facem acel pas dorit!

Si e mult mai usor sa te plangi si sa gasesti alt vinovat, oricine sau orice numai tu sa nu fii vinovat!
Cauta