Botox
Despre riduri
Femeia imbatraneste. Pielea se lasa, apar ridurile, femeia isi pierde din frumusete.
Teama de nu imbatrani prea repede, teama de riduri devine pentru majoritatea femeilor o obsesie, fac tot posibilul sa pacaleasca timpul si fac greseli, aplica tratamente necorespunzatoare, si apoi platesc un pret dublu. De fapt ele se pacalesc singure, deoarece orice interventie nu vine singura, are ca bonus efectele secundare.
Ridurile. Sub pielea obrazului se gasesc numerosi muschi mici, denumittit muschii mimici sau muschii pielosi. Prin contractia lor se formeaza o cuta, orientata perpendicular pe directia tractiunii. Dupa incetarea contractiei, pielea revine la pozitia initiala datorita elasticitatii proprii.
Cu varsta insa pielea isi pierde din elasticitate si nu mai poate reveni la pozitia initiala, ramanand pliata, ceea ce are ca urmare aparitia ridurilor. Mai intai apar cele verticale si orizontale ale fruntii, apoi ridurile de la ochi, asa numita “laba gastii”, urmeaza cutele care pornesc de la nas spre comisura buzelor.


Botox
Tehnica, ce foloseste o toxina purificata produsa de catre bacteria Clostridium botulinum, se mai numeste dezinervare cosmetica. Desi toxina este aceeasi care produce o forma grava de toxiinfectie alimentara, cantitatea folosita in chirurgia cosmetica este atit de mica incit nu apare nici o reactie sistemica sau generala . Toxina botulinica a fost folosita cu succes si in siguranta din 1982 de catre oftalmologi pentru a trata clipitul nervos al pleoapelor. In fiecare an mii de pacienti primesc tratamentul cu DYSPORT pentru multiple probleme, dar de 10 ani a devenit un tratament popular pentru a trata semnele imbatrinirii. Desi s-a popularizat DYSPORT -ul ca si tratament pentru indepartarea ridurilor, mai recent s-a folosit si pentru a combate transpiratia excesiva a axilelor, palmelor si picioarelor

CUM FUNCTIONEAZA? Cind se injecteaza intr-o anumita arie DYSPORT, care este denumirea comerciala pentru toxina botulinica tip a, se blocheaza in mod reversibil impulsurile nervoase de la nervi la musculatura faciala raspunzatoare de ridurile de expresie. Prin aceasta tehnica, muschii nu se mai pot contracta si de aceea tind sa se relaxeze. Cind muschii se relaxeaza pielea de deasupra ramine intinsa si neridata in timp ce musculatura faciala netratata continua sa se contracte normal, permitind ca persoana sa ramina cu o expresie faciala neafectata.

CUM SE PROCEDEAZA? Procedura este simpla si sigura. DYSPORT se va injecta cu un ac fin in zona dorita. In functie de aria tratata sint necesare intre 4-10 injectii. Deoarece acul este fin si se injecteaza putin lichid durerea este minora. Odata ce se incheie injectarea , de obicei nu exista discomfort. Nu este necesara anestezia locala si nici sedarea, recuperarea este imediata, va puteti relua imediat activitatea. Puteti chiar sa conduceti masina. Foarte rar, unii pacienti pot prezenta echimoze sau eritem la locul injectarii, ce poate fi acoperit cu machiaj.

CAT DUREAZA EFECTUL? Efectul complet al tratamentului cu DYSPORT nu este vizibil pentru 3-7 zile. Asa cum am mai mentionat efectul temporar apare deoarece toxina este metabolizata incet de organism in 3-6 luni. Desi multi pacienti sint multumiti de efectele DYSPORTului, va fi necesara o noua injectare dupa aceasta perioada pentru a mentine aspectul neted al pielii.

EFECTE SECUNDARE: in presa din Romania nu se mentioneaza efecte secundare, cel mult o usoara iritatie, o alergie. Totusi, un studiu al Institutului National Italian de Cercetare Neurologic demonstreaza ca injectiile cu botox sunt daunatoare pentru creier.

La trei zile dupa injectare, s-au descoperit resturi ale substantei in creier. In timp, substanta se plimba prin diverse parti ale creierului, cum ar fi : partea ce controleaza memoria pe termen lung, vederea. Dupa sase luni de mutat dintr-o parte in alta, se pare ca toxina nu a parasit creierul. Acest lucru poate avea multe efecte secundare grave asupra creierului. In ciuda acestui studiu, ea se foloseste la tratamente faciale.

De ce sa apelati la toxine? Treziti-va mai devreme de 40 de ani, si ingrijiti-va corpul din timp! Incepeti de la 25 de ani si faceti exercitii in fiecare zi sau macar de 3 ori pe saptamana, mancati sanatos, incercati sa vedeti partea frumoasa a vietii, aveti grija de psihic (natura, linistea, copii, calatoriile…..) si va veti prelungi tineretea!
Puteti incepe cu exercitiile: http://www.cursurigratuite.ro/cursuri/6/Curs_de_fitness.html
Cauta