Celulita
Care sunt principalele cauze ce duc la aparitia celulitei?


Cauzele care duc la aparitia celulitei pot fi foarte multe. Ereditatea ar fi una dintre ele, la fel ca si exploziile hormonale aparute in timpul pubertatii sau in timpul unei sarcini, ori cauzate de folosirea anticonceptionalelor. Bineinteles, lipsa sportului de intretinere a corpului, adica sedentarismul, este o alta cauza care duce la aparitia celulitei.

Cum se explica faptul ca tot mai multe adolescente au celulita?

Explicatia este foarte simpla. Tot mai multe tinere prefera o alimentatie gen "junk-food", in defavoarea unui stil de viata sanatos, cu aport de vitamine provenite din fructe si legume. Alimentele semipreparate si conservantii alimentari in exces, poluarea aerului respirat, folosirea PC-ului ore intregi in defavoarea miscarii, transforma generatiile tinere in prizonieri ai sedentarismului si, deci, ai celulitei.

De ce si femeile slabe au celulita?

Celulita nu depinde de greutatea corporala. Toate cauzele precedente determina aparitia celulitei. Daca acestea sunt ,"indeplinite" de o persoana cu un metabolism accelerat , aceasta femeie va fi slaba, dar cu celulita. Care sunt alimentele care favorizeaza aparitia celulitei? Lista alimentelor care favorizeaza aparitia celulitei este lunga si nu avem atat spatiu la dispozitie. Cele care provoaca neplaceri sunt glucidele, prezente in orice fel de prajituri, creme etc si lipidele gasite in placinte uleioase umplute cu ...orice, in carnea de porc prajita, cartofii prajiti si in sucurile carbogazoase etc.

Care sunt alimentele care ne ajuta sa o tratam?

Tot ce inseamna fibre (legume, fructe - de preferat crude) determina o accelerare a digestiei si a metabolismului. Foarte importante sunt si lichidele. Astfel, este foarte important sa ne obisnuim sa bem 2-2,5 l de apa in fiecare zi.

Ce tratamente performante exista pt tratarea celulitei ?

Eu recomand combinarea in cadrul aceleasi sedinte a unei impachetari cu diverse masti si namoluri (care depind de stadiul celulitei) la Capsula SlimActive cu masajul transcutanat la aparatul Dermocell. Capsula Slim Active este o saun uscata nchisa, cu mai multe functii: raze infrarosii, cromoterapie si vibromasaj. La acestea se adauga meloterapia si ventilatia la nivelul fetei, care relaxeaza si au efect antistres. Printr-o transpiratie provocata de razele infrarosii, organismul elimina mult mai multe substante toxice din organism, decāt in cazul transpiratiei normale, aparute intr-o sauna normala.

Efectele tratamentului cu raze infrarosii sunt, printre altele: echilibrarea aciditatii si a alcalinitatii, eliminarea stratului de grasime, eradicarea celulitei, reducerea greutatii, stimularea circulatiei sangvine, imbunatatirea aspectului pielii si accelerarea metabolismului. Masajul transcutanat este produs printr-o presiune negativa, de suctiune. Se efectueaza astfel un pliu perfect al tegumentului si al tesutului conector.

Prin deplasarea dispozitivului prevazut cu 2 role mobile se efectueaza si o mobilizare a adipocitelor (celulelor grase), determinand o crestere a metabolismului intracelular, o crestere a temperaturii locale, deci o eliminare a grasimilor si toxinelor din adipocite. Urmarea : scaderea in circumferinte, tratarea celulitei de orice stadiu (de la 1 pana la stadiul 4) . Rezultate vizibile incepand cu a 4-a sedinta.

Cat dureaza in medie un tratament anticelulitic eficient?

foarte mult de stadiul evolutiv al celulitei. Un minim de tratament contine 6 sedinte combinate. Daca as face o medie, un numar de 14 - 16 sedinte combinate sunt necesare pentru eradicarea celulitei. Din pacate, stadiile mari ale celulitei sunt cele mai frecvente.

La anumite persoane, celulita este mai vizibila dupa ce acestea tin o dieta stricta si pierd multe kilograme? Cum se explica acest lucru?

Este foarte simplu. Celulita poate fi ,"ascunsa". Discutam, de fapt, de o acumulare excesiva a grasimilor in adipocite, de o celulita "veche". In momentul in care o femeie tine o dieta stricta (hipocalorica), fara sa fie asociata cu tratamente corporale si cu sport, persoana respectiva slabeste, iar celulita profunda (care cedeaza cel mai greu) va deveni vizibila. Din pacate, in afara de acest rezultat trist mai exista unul: pielea va fi flasca, iar muschiul nu va avea tonus.

Care sunt sporturile care te ajuta sa previi sau sa vindeci celulita?

Orice forma de miscare ne ajuta. Sporturile care pun in miscare toate grupele musculare sunt inotul, atletismul si cataratul. Sa nu uitam ca de fiecare data cand avem ocazia sa urcam pe munte, sa o facem pe jos, nu cu masina.

Din ce staudiu celulita nu mai poate fi tratata?

Nu exista un stadiu al celulitei dincolo de care nu se mai poate face nimic. Orice stadiu poate regresa in stadiul imediat precedent. Doar ca, cu cat evolutia celulitei este mai avansata cu atat mai mult va dura perioada de tratament.
Sursa: www.joy.ro
Cauta